Inte långt kvar...

Nu r det inte lngt kvar innan jag åker, 2 veckor på måndag. Jag börjar känna mig en aning stressad med allt som jag ska kolla upp och fixa. Men samtdigt försöker jag att ta det som det kommer och inte tänka å det för mycket för då blir jag nervös.

Nu är iaf mitt visum klart och jag har fått hem det, det är skönt. Jag har även köpt en ny stor resväska som är hallonröd, så nu kommer jag se den på bandet. Annars är det massa småsaker man ska göra och ringa samtal till olika personer.

Imorgon har jag även ett litet going away party för mina närmsta vänner, det ska blir riktigt kul. Det blir middag och en lång förfest och sen ska vi ner på krogen. Eftersom det är 31a okt imorgon så har jag sagt att det skulle vara kul om man klädde ut sig, så vi får se om nån gör det :)

Idag ska jag till doktorn och sen även jobba hela dagen, jobbigt att jobba till 21.30 men måste göras.
Lägger upp bilder sen från halloween festen.
KRAM!

Amerikanska ambassaden

Igår åkte jag till Stockholm för att lämna in mina visumansökningar på amerikanska ambassaden. Jag åkte från västerås kl 8 och när jag kom fram till huvudstaden tog jag bussen mot ambassaderna, när jag väl kommer fram ser jag massa liknande tegelbyggnader och jag kommer fram till att det är olika länders ambassader. 

Det roliga är att ingen av de byggnaderna som såg likadana ut på höger sidan av vägen var den amerikanska ambassaden. För om man tittade på andra sidan vägen ser man en asstor byggnad med stora stängsel runt och det var bara så komiskt, jag tänkte verkligen "amerikanerna ska alltid vara värst".
 
När jag kom fram var det först säkerhetsåtgäder då de tittade så jag hade mina papper med mig sen fick jag komma in och ta av mig mina ytterkläder och metallföremål och skor, sen gick man igenom metalldetektorn. De var väldigt trevliga killar där som skulle skämta med en hela tiden.

Efter det fick jag gå in i ambassaden och ställa mig i kö, när det var min tur fick jag lämna in alla visumhandlingar till en dam i luckan sedan sätta mig  ned i väntan på min "intervju". När mitt namn ropades upp gick jag till den luckan de sa, jag fick träffa en manlig amerikan som var trevlig och ville bara veta var jag skulle och om jag varit i USA tidigare. Det gick på 1-2 min sen var jag klar, jag fick några papper som jag skulle hålla reda på och sen sa han att mitt visum var godkänt, SKÖNT!
Så på fredag eller måndag har jag mitt visum!

Efter ambassaden åkte jag in till stan igen och shoppade, mamma var där  med en väninna, men jag gick inte så mycket med dem för de skulle ju in i inredningsaffärer, men vi lunchade ihop och tog en eftermiddagsfika tillsammans
Mycket mysig dag :)

Busy time

Idag ska jag ner på stan med mamma, det är dags för att köpa en bra och stor resväska för min resa. Jag ska även inhandla en ny klocka eftersom jag måste ha en när jag är i staterna.

Nu är det även bara en vecka kvar till min ambassad intervju också så nu måste jag verkligen ligga i med ansökningarna, och det är så mycket jag inte förstår men ska nog ringa och få hjälp med allt så det inte blir fel.
Efter stan ska jag börja joba vid 16, tråkigt men behöver verkligen pengarna så det går väl.

take care!

blogga under året i US and A

Jo det är ju så att jag tänkt på vilket som är det smidigaste sättet  för mig att höra av mig på och berätta om mina upplevelser borta i staterna. Jag kom fram till att blogga blir nog bra, då slipper jag maila alla, utan nu blir det mer som massinformation som alla som är intresserade kan läsa.

Det är också så att jag startat en resdagbok, får väl se om den kommer till användning, först och främst är det bloggen som blir mitt skrivfält i alla fall. ska försöka snygga till den också, men är ju inte så teknisk.
Sedan kommer jag även finnas kontaktbar via Skype, vilket blir roligt, skriver när jag fixat det på datorn.

Lite uppdateringar då, just nu håller jag på med all pappersarbete som måste göras inför avresan, ska till amerikanska ambassaden om 2 veckor. Det är rätt mycket som måste göras nu så måste nog ta mig i kragen och får det gjort.

Idag ska jag jobba, men tänkte simma lite innan!
Hörs snart igen!
Maddo

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0