You get what you get and you don't get upset!

Halloj allesammans :)
Om amanda stalhberg ser detta, ga in i din mailbox kvinna! haha
Iaf, dagen har varit bra. Jag akte for att trana imorse runt 10 och nar jag kommer dit sa ar det proppfullt med bilar, jag fick aka runt tva ganger och backa och krangla, de hade parkerat overallt, som tur var fick jag en gasnka snabbt.
 Jag vet inte var det var men antagligen ett swimmeet eller natt som jag kunde forsta.
Traningen gick bra, jag korde steppmaskinen en hel halvtimme, och for mig ar det bra! det var jatte jobbigt, svettades som en kille kandes det som haha.
Efter det korde jag lite styrke ovningar vid frivikterna eftersom jag fortfarande inte kan maskinerna.
Mycket nojd med traningen ska jag ga in i omkladningsrummet for att duscha.....det var svinkallt i duschen, jag tvattade haret i iskallt vatten!! Det var hemskt, men orkade inte aka hem nar jag redan var dar och hade alla grejer med mig.
Satt en valbehovlig stund i bastun efterat, de har bade vanlig bastu och angbastu, mycket plus till YMCA!!

Efter det blev det av for att ata lunch och sen akte jag och hamtade upp Pernilla for att aka till den skandinaviska affaren i Norwalk, det inhandlades fiskbullar i hummersas och dillsas, kexchoklad och saltlakrtis, handlade aven knackebrod pa en annan affar, det ar valdigt dyrt pa svensk affaren, tror fiskbullarna kostade 40 kr styck eller natt, och godiset var annu dyrare, men det var det vart!
Efter det foljde jag med Pernilla nar hon skulle gora sin veckas matinhandling till familjen, det ar valdigt komiskt for hon maste aka till 3 olika affarer for att kopa allt de vill ha. Haha och sen ar allt organiserat pa en papperslapp(dataskriven), sen har hon pappersexempel pa vissa saker hon s/ka kopa. Ja man kan saga att hennes hostmom ar valorganiserad, det var en trevlig dag iaf :D

Nu ska jag borja jobba om 20 min, paronen i familjen ska in till NYC for en fodelsedagsfest/middag. Sa jag jobbar hela kvallen, Pernilla och massa tjejer skulle samlas och ha en trevlig kvall som jag missar, det suger, hade garna hittat pa natt annat an att sitta har i huset men men far val spela wii bowling eller natt!
hoppas det kommer ga bra. Kopte aven asnyttigt brod idag, det faller typ isar for det ar inge mjol eller natt onyttigt i. Mycket nojd!

Kom pa en sak ocksa angaende min rubrik, Caroline har sagt sa nan gang da och da nu efter julen och sa, de lar sig att man far de man far och man blir inte upprord.
For de lar sina barn att det inte handlar om presenterna utan om familjen och sa vidare.
Men det ar sa gulligt for helt plotsligt som igar nar vi gick ner for uppfarten till huset och skulle hamta jattestora istappar, sager hon nar hon har sin i famnen: You get what you get and you don't get upset!
Det ar super gulligt.
Forovrigt har Caroline betett sig mycket battre denna vecka vilket ar skont, men ibland blir jag helt galen pa henne, hon kan liksom vara hyper ena sekunden och andra sta och stortjuta for minsta lillagrej, jag hanger inte med alltid.
Hoppas hon beter sig bra ikvall och gar och lagger sig nar jag sager till.


Plikten kallar...
Jag saknar er alla ska ni veta<33
Puss&Kram
Maddo
Imorn blir det traning igen sen ska jag aven vara sa onyttig att jag ska ata pizza med Linnea imorn ocksa.

Do what you like and like what you do..

Suck, har har jag inte skrivit pa lange, kan val saga att jag har befunnit mig i en langvarig svacka som jag fortfarande ligger kvar i.
Nej usch vad hemlangtan kan gora med en.
Vad kan jag saga, det har hant smagrejer de senaste veckan som har fatt mig ifragasatta vad jag gor har egentligen? och nar jag tanker pa att det ar 10 manader kvar!!! Blir inte sakern battre.
Don't get me wrong! Jag gillar verkligen familjen, de ar toppen men aven barnen kan val bli for mycket. Det ar val pga av dem jag inte har lamnat landet an, jag vill inte gora dem besvikna eftersom de har betalt massor av pengar att fa mig hit.
Men jag kanner mig bara trott pa allting, speciellt nar jag kanner att jag gar upp i vikt av all konstgjord mat vi ater, sa nu har jag bestamt att jag ska fraga om jag kan fa aka och inhandla lite som jag vill ha varje vecka, alltsa hon fragar ju alltid mig men det ar svart att veta pa bestallning.

Sen med vannerfronten, jag har ju nagra vanner men jag vet inte, det kanns bara konstigt har for tillfallet.
PLUS det stora som bverkligen har fatt mig att kanna, ta mig harifran.
Det var tisdags nar jag skulle borja pa universitetet pa min engelska klass. Seriost, jag satt och svettades nervost, handerna darrade. Om jag inte har stressmoment redan sa kommer ju skolan att vara nagot jag kommer fa panik over.
Alltsa shit, det var seriost, jag trodde det skulle vara ganska soft. Nej nej nej vi pratade om paragrafer och jag visste inte vad det var sa jag kandde mig som en svensk dum blondin, eller jag vet vad det ar men var inte saker,
Da skulle vi skriva en paragraf om NYC! Jag visste ju inte om jag gjorde ratt men jag koorde pa, sen sa slmpmassigt pekar han pa folk som ska lasa HOGT INFOR KLASSEN!! Jag dog da! det vill jag lova, jag trodde jag skulle borja grata, som tur var slapp jag men alltsa det stressen inombord kommer inte jag klata av 6 timmar varje vecka, det ar mycket diskussion oppet i klassrummet och alla som kanner mig vet ju hur sjukt svart jag har med det och att jag kanske rackte upp handen 3 ganger under hela min gymnasietid.
Efter det fick vi skriva en till paragraf och lamna in och sen fick vi en stor laxa tills imorn , assvar. Och det ska jag hinna gora nar jag inte jobbar, JAG VILL INTE!
Efter den fruktansvarda lektionen sa gick jag fram till lararen och berattade att jag reser bort i april och da  missar jag 3 lektioner, man far inte missa fler an 5 st for da far man inte sitt intyg eller vad man ska saga.
Sen tankte jag att det ar bast att beratta redan nu att jag inte ar bra pa det har med muntligt, men att jag forsoker, men han tror att jag ar blyg men det handlar inte om det. Sen sa ar han varsta mordarlararen verkar det som eller han sa det sjalv.
Om jag kunde sa skulle jag sluta klassen nu pa en gang men det ar ett maste for alla au pairer att gora ett specifikt antal timmar pa universitet. 
Det ar verkligen som min mardrom bara fortsatter, men jag far val bara finna mig i att jag maste gora det har.

Annars hade jag en mycket trevlig helg med en svensk tjej som heter Linnea, vi var i NYC och gick pa museum, naturhistoriska, vi hann typ med nastan tva vaningar av fyra, det var skit stort. Sa dit kanske jag atervander. 
Sen pa sondagen blev det en shoppingdag, hade dock asont i magen den dagen och natten, har inte haft sa ont pa valdigt lange, det var valdigt nara sjukhuset vill jag lova.

Nu ska jag aka och trana med en svensk tjej, pernilla. Jag forsoker borja ett nytt liv har i USA, att ga emot matkulturen haha, far val se hur det gar.
Senare idag sak jag nog aka till Norwalk till den skandinaviska affaren och kopa lite svnska varor :D

Hade bra alla!
Maddox

Oboj!

  • Nar jag var pa orientation(kursen de forsta dagarna)  sa var det mycket information att ta in, allt om barn, sakerhet, usa som land. Det var mycket och man var valdigt omtumlad efter det.
    Jag horde dem flera ganger upprepa de dagarna hur jobbigt det skulle vara de 3 forsta manaderna, och jag tankte okej jag kommer fa hemlangtan, barnen kommer inte tycka om mig iborjan.
    Men man vet inte vad man gett sig in pa innnan man ar mitt uppe i allt som hander.
    Nu har jag vart har i typ 2 manader, 2MANADER! Ibland tycker jag tiden gar sa fort och ibbland kanns det som den gar med snigelfart.

    Fragor  och funderingar som cirkulerar i mitt huvud valdigt ofta:
    Varfor valde jag att ta hand om 3 barn?
    "jag klarar inte det har"
    varfor akte jag hit?
    "Jag vill hem"
    "vem forsoker jag lura, jag vill inte hem, jag klarar det har"
    "Allt ar jatte bra har, barnen, foraldrarna, varfor klaga?"
    Jag kan ga tokig pa lilltjejn ibland for att hon inte lyssnar pa mig, men samtidigt, hon ar 4 ar!! forsoker paminna mig sjalv om det sa ofta jag kan.
    Varfor valde jag att ta hand om 3 barn?
    "Det ar bara 10 manader kvar"
    Tank om jag borjar trivas jatte bra och de vill ha kvar mig men jag vill samtidigt aka hem, hur sager jag nej?
    Varfor akte jag hit till landet som gor inget for miljon och hjalper till att doda alla manniskor i fortid?
    Jag har tva vanner i min stad , KUL!
    Jag vill bo i NYC nagongang i mitt liv, ge mig ett green card!
    varfor gar man upp i vikt nar man ater? sa dumt!
    Ja jag har markt att jag gatt upp i vikt, mina skidbrallor sitter tajtare!!! det ar hemskt.
    Det ar nagra av tankarna jag har i mitt huvud tillsammans med typ 1000 till som kommer upp narsomhelst.

    Ja det har med vikt, det ar ju en sak som alla sager om deras vanner och bekanta, att alla gar upp i vikt nar de ar i USA, vilket jag visste innan jag akte och var forberedd.
    Nu tror jag att jag gatt upp lite, pga av byxorna.
    Men jag tror att det ar natt io alla ravaror som gor att man blir tjock eller natt, for allt ar konstgjort typ.
    Jag forsoker halla mig borta fran allt det som de ater som jag blir radd av typ men man blir "amerikaniserad" har det vill jag lova!


    Nu till miljon!!!
    Jag har aldrig kant mig som en storre miljobov som jag gor har!
    Humanekologin i 3an gjorde natt bra for mig iaf haha.
    Nej men det ar helt sjukt, ni som tanker i sverige: ja usa gor ju inget for miljon, de har mest utslapp och gor inget, skrev inte ens pa kyotoavtalet.

    Jag tankte sa nar jag var i sverige, men jag forstod aldrig hur obildade de ar om miljon har!
    Seriost, en negativ sak med familjen jag bor i sa som manga andra amerikaner ar att de gor inget nast intill inget for mljon.
    Jag och susanna har snackat om det har anda sen vi kom hit, vi hittar mer och mer miljoforstoring ju mer vi tanker pa det.

    Nu ska jag beratta om vardaglig miljoforstoring som sker i min familj och generellt hos alla amerikaner:
  • I USA tander man upp en brasa i huset for att varma sig sa ofta sa ofta, alla gor det har dar jag bor!! Husen har 1-4 skorstenar beroende pa hur stort det ar.
  • De sorterar inget skrap!! Vi slanger allt i en och samma pase: tomburkar,plastflaskor, papper,plast,aleminium,kartong ALLT!!!
  • Vi koper mineralvatten pa flaska, det gar kanske ca 20-30 pantflaskor i soporna varje vecka som inte pantas!
  • De anvander hushallspapper for att torka upp allt som spills, for att stada i koket mm, Jag vet inte ens om de har hort talas om en disktrasa!
  • De kor bil overallt!! Man kan inte ga nagonstans, vardagsmotion existerar inte, som att cykla eller att ga! Det foekommer ju saklart i storstaderna som NYC, men inte ute i de mindre staderna.
  • Alla fopackningar, I sverige forsoker foretagen komma pa mer smartare satt att forpacka sina produkter, Som att ta bort onodiga forp[ackiningar. I USA ar det nagot positivt om det kommer pa hur de kan forpacka varorna annu mer miljoovanligt for att de tilltalar kunden, Tex en reklam dar de kommit pa att i en karton ar det massor av sma kakor eller torkade fukter eller natt, De har forpackat varje bit var for sig!!!!!!! Hur sjukt ar inte det och det ar positivt har! Mycket av broden ar forst forpackade i en plastforpackning och sen har de en till runt sig.
  • Nar man gar och handlar sa ar det ingen fraga om en stor maxi papperspase, Nej nej utan de packar allt i sma plast pasar, kanske halften sa stora som vara plast ar.  Sen tar de alltid dubbla kassar eftersom plasten ar tunnoch de kan ga sonder. Om Cassie har storhandlat sa kan hon kasta ivag 12 kassar i soporna, man spar inga kassar har inte!
  • Nar man slapper av barnen pa skolan och hamtar de, far man sta lange i en bilko och alla star med bilen pa tomgang! Alla kor automat!

Det ar allt jag kommer pa just nu men det finns mer!! Thats for sure!
Jag menar i Sverige kan vi bli sa mycket battre men vi har iaf kommit en bit pa vag.
De har inte kommit nagonstans har, Ingenstans!
De ar sa obildade och vet inget om de, det ar bara om du ar intresserad som du kan sjalv ta reda pa all fakta.
Det ar inget annat satt typ som du kan fa reda pa sakerna, nu vet ju inte jag allt, de kanskehar lite mijokunskap i skolan men det ar isf ca 1 lektion kanske.
Jag tycker att det ar synd att ett sant maktigt land med sa mycket pengar och kunskap ska kunna fa gora sahar.
Sa tycker jag iof i flera olika amnen som ar sa olikt sverige men det tar vi en annan gang.
Haha blev valdigt serios dar ett tag, Liselott paverkade mig lite iaf!

Nu ska jag se om det finns na bra pa tv,
forresten simmade idag med mina nyinkopta paddlar och dolme, paddlarna var inge bra, funderar pa att be mamma skicka vanliga om jag bestaller de ocksa, far se hur det blir.
Imorn vlir det traninig, sen lite shopping eller natt, Sen ta hand om barnen kl12.
Hade sa bra alla!
Puss&Kram
Madeleine


Vila i frid min van<3



Du har varit i mina drommar mycket den senaste veckan, jag tror att det beror pa att jag tankt sa mycket denna vecka pa dig och jag har inte velat insett att det faktiskt ar ett ar sen olyckan hande.
Jag tande ljus for dig i mitt rum i lordags och satt och tankte pa dig medan tararna foll.
Att det gatt ett ar kanns overkliget och jag vill inte forsta egentligen.
Jag kommer alltid att minnas dig!
R.I.P Martin Escobar

Veckan!

Hej mina kara!

Denna vecka har vart bra, mycket att gora sa det haller mig sysselsatt.
Igar var jag hemma med Caroline och hennes kompis adele, de lekte massa och vi korde aven wii singit, det ar som singstar fast pa wii.
Senare pa kvallen korde vi aven rockstar och caroline ar valdigt duktig fpa trummorna, for att vara 4 ar, det ar skitsvart.
Jag sager takten sa hoonvet, jag sager snabbt dadadadada, eller sa sager jag da da da da.
Ja jag vet inte om ni fattar men hon vet exakt hur hon sak sla da iaf. Hon hade 50% ratt flera ganger, tank 4 ar!

Caroline och jag var ensamma hemma sa vi gjorde vara egna pizzor, sa enkelt eftersom man kopet fardigt pizza botten, tar pa fardig pizza sas och sen ost, in i ugnen 10 min - KLART!
Caroline gjorde sin egen och jag min, de blev mycket goda!

Annars har jag redan tranat 3 ganger denna vecka, kanner mig stolt, maste bara fortsatta sahar alla veckor jag spenderar i detta land, annars kan det bli sa att jag kommer tillbaka som en kottbulle,
Skulle bli simning idag men ska faktiskt traffa en ny tjej som flyttat hit sa tror det bara blir lopmaskinen och simning imorn.
Jo det ar sant, jag ska faktiskt gora nagot idag, ska bli skont att komma ur huset. Vet inte vad det blir an eftersom dets ka komma sno och foraldrarna vill inte att jag kor sa mycket da.

Jag ska iaf jobba ikvall, tyvarr eller  det ar bara 4 timmar sa det gar val an. Nasta helg ska jag in till NYC och halsa pa Susanna, ska bli kul eftersom det var ett tag sen vi sags,
Men vi pratar i telefon ofta och uppdaterar varan om allt som hander.






Hej sverige!

Idag har jag vart lite off sa att saga, vet inte varfor men jag har kant mig lite nedstamd och hade inte alls lust att spenadera dagen med barnen, men det gick bra.
Jag slutade nyss och nu ska jag nog lagga mig och titta pa film!

Jag har valdigt latt for att fa migran har, mycket lattare an i Sverige, jag tror att det kan bero pa anspanningen som jag har i vissa situationer, eller nar jag kanner mig obekvam.
Det ar valdigt jobbigt iaf eftersom det gar sa snabbt fran att gora lite ont till att huvudet nastan exploderar.

Jag har inte tranat idag, orkade inte och har skallt pa mig sjalv varje gang jag har stoppat natt i munnen typ haha. Det ar sa hemskt, det kanns som att jag gar upp lite varje dag.
Och det har ar det mest skrammande, ni vet hur man inte tycker om nyttig mat men om man vanjer kroppen sa tycker man om det till slut, det ar ju beroende pa vad man ar van att ata,
Ja har ar det mer sa att man blir mer och mer van vid "onyttiga smaker" som egentligen inte ar nan smak, tex som nar jag kom hit tyckte jag att cheddar ost var fruktansvart ackligt, och jag tycker det fortfarande usch usch, men jag at en ratt med masssa cheddar ost, eller jag tror det var de, guess what? jag tyckte om det! jag var helt chockad. Men jag kommer nog aldrig riktigt tycka om det men det ar ok, men det ar laskigt iaf,

Jag forsoker ata nyttigt men det ar svart nar det inte finns nagra gronsaker i huset eftersom det ar bara jag som ater det sa finns det inte alltid,vi har inte frukt sa opfta men jag forsoker saga till Cassie att kopa hem nar hon handlar.
Ja ja idag har jag atit 3 bananer iaf, kanner mig stolt! Det ar mest for att jag vill ata mig matt pa Pretzels, men det ar ju inte jatte nyttigt, det ar som salta pinnar fast i form som en kringla.

Imorn ska jag ta mig till badet och simma iaf sa jag kan kanna mig bra efterat, nu borjar det komma lite nektariner hit ocksa, det var inte sasong for dem nar jag kom, sa jag ar overlycklig!!

Inget nytt pa kompis fronten, traffar inte ens de som jag lart kanna, det kanns liksom inte ens som att de vill traffas heller, ska ta mig i kragen snart tror jag :S

Jag skaffade mig ett bankkonto igar ocksa sa nu far jag mitt kontokort har om en vecka, ska bli skont att slippa anvanda svenska kortet. Och kunna satta in min lon pa banken och inte ga runt med cash overallt.
Och nu kan jag borja handla pa natet ocksa, ska bestalla hem nan dvd box som jag kan mysa med framover.

Nu till en liten viktig grej, lovade Cassie att jag skulle gora det.
Ar det nagon som ar sugen pa att lamna Sverige sa fort som mojligt for att ta hand om 4 barn i USA?
Pojke 12, flicka 10, flicka 7, flicka 5
Om det ar nagon som skulle vara intresserad sag till mig!

Det var allt fran mig idag tror jag, kanner mig valdans trott och vill egentligen sova nu, 8.00 pm men det kanns lite tidigt nar inte ens Caroline 4 ar har lagt sig sa det blir nog film.
Just ja, igar borjade gossip girl och one tree hill igen efter juluppehallet, det var saaaaaa bra, nu har jag mina mandagar planerade igen! YEY!

Ta hand om er!
Maddo

Greenwich,CT

Jahapp, nu var det ett nytt ar! Det blev inget firande for mig direkt men det gor inget dock. Som sagt nyar ar ingen big deal for mig, vet inte varfor, visst hade det vart kul och festat till det men jag overlever haha.
Jag foljde med familjen Lawrence till deras basta vanner The Solomons, tog hand om 7 barn och hade migran! jiho!
Nej men jag fick nan slags starkare migran tablett av Kim (Mrs Solomon), sa det blev battre efter ett tag, SKONT kan jag saga nar man har 7 skrikande ungar runt om sig haha.
Onskar att jag hade sana tabletter jamt nar det hander.

Vi at lite mat och lekte nere i kallaren som ar lika stor som en villa typ hahah, mycket komiskt.
Runt 22.00 blev det dags for sallskapsspel, det gillar jag :) det var valdigt kul faktiskt sa mitt nyar var inte sa daligt som man kan tro.
Hoppas alla hade kul pa nyar och jag onskar er alla ett gott nytt ar!!

Ihelgen som var kom Susanna och halsade pa mig, det var mycket trevligt som alltid!
Vi akte till shoppingcenter, spenderade en hel del av veckans lon haha. Sen pa kvallen blev det bio, Seven pounds.
Shit vilken jobbig film, missforsta mig inte, filmen var bra! men tung, sorglig, djup och jaa jag grat huuuur mycket som helst.
Jag kunde verkligen inte hantera den filmen, visst jag grater latt, men det ar inte kul att typ stortjuta pa bion! haha
Nar jag ser sana filmer sa mar jag alltid sa daligt efterat, jag kande mig 10 kilo tyngre, hade den otacka klumpen i brostet, ja det tog ett tag att aterhamta sig sa att saga.
Men jag vill inte avrada nan att se den men forbered er om ni ar kansliga att det ar en tung film.
Pa sondagen akte vi till IKEA, hihi det var valdigt kul och jag shoppade massa, lite saker till mitt rum for att gora det mr hemtrevligt, ska dit snart igen for att kopa fler saker tror jag, det ar smasaker bara.
Vi at kottbullar, potatis lingonsylt och graddsas, yummie!!
Sen kopte vi massa svenskt mat/godis i svenska affaren. Jag kopte knackebrod,musli, sylt, gifflar, marabou, alhgrens bilar!

For ovrigt har jag hamnat i en liten mini svacka igen, bara for att jag inte kanner sa manga har forfarande, eller typ ingen och jag ar dalig pa att ta kontakt och vem ska man valja och ja det ar svart.
En av de fa tjejer som jag traffat som jag kom valdigt bra overens med ska aka hem snart for att hon inte trivs sa det ar jattte trakigt verkligen.
Vi har mote med alla au pairer nasta vecka sa kanske kan borja prata med nagon mer dar.
Ensam ar inte stark! jag har kommit till den insikten haha.

For ovrigt forsoker jag att pallra mig ner till gymmet och simma da och da och nu nar daniel tog med sig min vattenmp3 ar det mycket roligare och en moitivation att ta sig dit.
Nu ar mamma,pappa och martin uppe i saeln och aker massa skidor och snowboard saklart. Jag vill ocksa vara dar men jag satt och tittade i min kalender och har kommit fram till att det ar 10 veckor kvar till Steamboat, och da blir det aka av for mig!!

Nu ska jag satta pa nan film eftersom jag ar ledig idag sa slappar jag bara.
Imorn blir det lek och jobb igen. hoppas pa traning ocksa.
Maste kopa fenor,paddlar och dolme ocksa eftersom allt sant tog nan av mig nar jag slutade simma.

Mitt mal: skaffa fler vanner haha!
Jag vill ha vanner! och nu nar jag inte har sa manga omkring mig saknar jag alla vanner darhemma annumer.
jag vill ha en riktig rolig kvall med alla chicksen!
Och just nu i mitt lilla deppparadis kanner jag for en filmkvall med stahlis i mjukisar for att bara chilla och flumma runt.
Men det gar ju inte, bara sa ni vet chicks sa saknar jag er alla!!!
Maste meddela att om matilda och amnda laser sa tackar jag for smsen, de kom lite sent tror jag och jag kan inte svara haha.

har kommmer lite bilder:







RSS 2.0